کرک نرم افزار چیست؟ منظور از کرک کردن نرم افزار چیست؟

ارسال شده در: مقالات | 0
کرک نرم افزار یعنی تغییر دادن نرم‌افزار به منظور حذف کردن روش‌های حفاظتی آن نرم‌افزار.

از جمله این روش‌های حفاظتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ممانعت از کپی کردن نسخه نمایشی
  • عدم افزایش دوره تست آزمایشی نرم افزار
  • شماره سریال
  • قفل سخت‌افزار و …

تا بتوان از آن بر خلاف خواسته ی سازندگان یا روشی که سازندگان در نظر گرفته اند استفاده کرد.

شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از نصب یک نرم افزار با اینکه تمام مراحل نصب را درست انجام داده اید اما برنامه اجرا نمی شود یا بعد از مدتی مثلا دو هفته نرم افزار از کار می افتد.

در واقع یکی از دلایل این امر این است که شرکت های نرم افزاری از این طریق محصولاتشان را در اختیار شما قرار می دهند تا آن را تست کنید و در صورت علاقه مندی یا احتیاج به آن بازی یا نرم افزار شما را ترغیب به خرید آن نرم افزار کنند.

حالا برای اینکه بتوان بدون وجود این نوع محدودیت ها از این محصولات نرم افزاری استفاده کنیم باید آنها را کرک کنیم. کرک نرم افزار یعنی هک کردن نرم افزار و افرادی که کرک می‌کنند را کرکر گفته می‌شود.

کرک نرم افزار در ایران

در کشور ایران به علت نبود قانون حق کپی یا کپی رایت انبوهی از نرم افزار های کرک شده در دسترس کاربران هستند مانند کرک نرم افزار مکس کیودا که در ایران بسیار ارزان فروخته می‌شود. نرم‌افزار کرک شده دارای اعتباری برای شرکت سازنده آن نمی‌باشد و معمولا قابلیت به روز رسانی را نیز دارا نیست.

به افرادی که کرک می‌کنند کرکر گفته می‌شود. کرکرها با استفاده از دیباگرها و دیس اسمبلرها برنامه‌ها را کرک می‌کنند.

کرک ها به دسته های مختلفی تنظیم شده اند که هر کدام کار خواصی را انجام میدهد ولی تنها کار مشترکی که انجام میدهند از بین بردن محدودیت نرم افزار مورد نظر می باشد.

برای مثال نرم افزاری که شما از آن استفاده میکنید حق استفاده بیشتر از ۱۵ روز را به شما نداده است و باید حتما بعد از ۱۵ روز آن نرم افزار را خریداری کنید تا بتوانید همیشه از آن استفاده کنید و کرک این محدودیت رو بر میدارد تا شما هزینه ای برای استفاده همیشگی نرم افزار خود پرداخت نکنید.

استفاده از تمامی امکانات نرم افزار هم مانند این می ماند که شما یک نرم افزار گرافیکی را دانلود کرده اید (البته نسخه آزمایشی) و هیچ محدودیت زمانی را هم ندارد ولی نمی گذارد در آخر سر وقتی عکسی را که ویرایش کرده اید یا ساخته اید بروی هاردتون ذخیره کنید و بهتون میگه که باید بروید و نسخه اصلی نرم افزار را خریداری کنید تا بتونید از این امکان ذخیره استفاده کنید و اما کرک که باعث میشود که شما این نسخه آزمایشی را به نسخه کامل تغییر دهید.

 

چگونگی کار با کرک ها

بعضی موقع ها بصورت آیکن خود نرم افزار شما می باشد که بعد از نصب نرم افزار مورد نظر خود باید آن را به جایی که نرم افزار را نصب کردید و آیکن خود نرم افزار تان آنجا هست کپی کنید تا بروی آیکن نرم افزار Overwrite شود.

بعضی از کرک ها به نام KeyGen و یا KeyMaker معروف هستند که با دادن یک نام به نرم افزار و یا در بعضی از نرم افزارها مانند MMB باید ایمیل هم بهش بدید تا بهتون سریال رو بده.
بله حالا این سریالی که توسط این کرک تهیه کرده اید کجا باید قرار بدهید تا نرم افزار به نسخه اصلی تبدیل شود؟

اکثر نرم افزار ها یک اشتراک دارند که همیشه برای وارد کردن سریال و ریجستر کردن آن باید به منوی About رفته و در آنجا Register یا Enter Code یا Registeration یا اسم هایی تو این مایه ها انتخاب کنید و آن سریال و نامی که در آن کرک درست کرده اید را در آن قسمت وارد کنید.

حالا بعضی از کرک ها به نام های Patch و یا Patcher معروف هستند که اکثر باید در قسمتی از کرک دکمه ای به نام Choose یا Browse یا Patch و یا هم چنین چیزهایی داشته باشد که بعد از فشردن آن باید آدرس آیکن و یا فایلی از نرم افزار را که خود کرک مشخص کرده را در پوشه ای که نرم افزار مورد نظرتان نصب شده است را بهش بدهید تا نرم افزار را بصورت کامل تبدیل کند.

بعضی از کرک ها هم هستند که هم KeyMaker هستند و هم Patcher . مثل همین کرک دیکشنری Qulitek که اول باید بهش یک اسم میدادیم تا سریال رو بهمون بده و بعد از نصب برنامه به زدن دکمه Patch و دادن آدرس آیکون Qulitek اون رو بصورت کامل میکرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *