گذری بر حوادث سال ۹۸ و تاثیرش بر فناوری اطلاعات

ارسال شده در: اخبار | 0

در سال ۹۸ چند اتفاق متضاد افتاد که در نوع خودش قابل توجه است:

۱️⃣ در آبان ماه سال ۹۸ حدود ۱۰ روز اینترنت مردم در کمال ناباوری و بهت همه مردم قطع شد. بسیاری از کسب و کارها بوِیژه سرویس دهنده های اینترنتی به شدت متضرر شدند. مصرف اینترنت تقریبا به صفر رسید. اما در ماه آخر سال و با تعطیلی مدارس و طرح موضوع دورکاری، مصرف اینترنت رکورد شکست در حدی که شرکت ارتباطات زیرساخت کاملا غافلگیر شد و کیفیت اینترنت به شدت تنزل پیدا کرد.

۲️⃣ در تابستان سال ۹۸ در طرح نوآفرین ۹۸ از علی بابا تقدیر شد و آقای حسینی نژاد مدیرعامل علی بابا هم در حضور معاون اول رییس جمهور یک سخنرانی جانانه انجام دادند که بسیار مورد توجه قرار گرفت اما علی بابا در انتهای سال ناچار شد تعداد زیادی از نیروهایش را اخراج کند. دیجیکالا و برخی کسب و کارهای دیگر نیز ناچار به تعدیل نیرو شدند و بسیار متضرر شدند.

اخراج نیروها از برخی شرکتها و کسب و کارهای اینترنتی

◾️ اخراج نیروها از برخی شرکتها و کسب و کارهای اینترنتی، باعث شد هجمه سنگینی علیه آنها در فضای مجازی شکل بگیرد. در اینجا قصد دارم در مقام دفاع از این کسب و کارها اعلام کنم که این موسسات یک بنگاه اقتصادی خصوصی بدون پشتوانه هستند که باید به دنبال منافع و موقعیت خود باشند.

یک روز ممکن است با رونق یافتن صنعت توریسم رشد کنند و روز دیگر با شیوع کرونا و تعطیل شدن سفرها تعدیل نیرو کنند تا بتوانند زنده بمانند.

آقای حسینی نژاد در حضور معاون اول رئیس جمهور یک حرف کلیدی زدند: ایشان در معرفی خودشان صادقانه گفتند: «من یک فرد سودجو و منفعت طلب هستم و برای رضای خدا کار نمی کنم!» این صریح ترین و دقیق ترین تعریف از فعالیت بخش خصوصی و بیان شفاف حقیقت است.

چگونه امن ترین راهکار دورکاری را برای سازمان خود انتخاب کنیم

یک روز ممکن است با قطع ۱۰ روزه اینترنت توسط مقامات غیرپاسخگو کسب و کار شما تهدید شود و یک روز هم بر اثر افزایش دورکاری حجم فروش شما ۱۰ برابر شود. افرادی که به واسطه تعدیل نیرو اخراج شده اند شاید دلخور و ناراحت شده باشند اما بهتر است با قوانین بازی کنار بیایند. دنیای فناوری اطلاعات دنیای موج سواری است. کسب و کارها به سرعت رشد می کنند و بزرگ می شوند و ممکن است نابود شوند و موج جدیدی شکل بگیرد.

نباید انتظار داشته باشند که مثل یک کارمند اداری سالها در یک اداره مشغول به کار باشند. این جابجایی ها و از موجی به موج جدیدتر پریدن ها زمینه رشد و بالندگی را در نیروهای مجرب فراهم میکند.

خلاصه کلام:

◾️علی بابا و دیجی کالا و اسنپ و تپ سی و … بخشی از جامعه هستند و متاثر از تحولات بیرونی و درونی آن ممکن است رشد کنند یا کوچک شوند. در این میان موفقیت از آن کسانی است که به موقع تحولات را تشخیص دهند و بر موجهای جدید تکنولوژی سوار شوند و خط شکن باشند.

من معتقدم کسی که دو سال سابقه کار تخصصی در حوزه IT داشته باشد محال است به نقطه ای برسد که دیگر پست شغلی برای جذب او وجود نداشته باشد و بی کار شود. تجربه نشان داده هربار که دنیا با یک بحران روبرو شده رشد فناوری اطلاعات دوچندان شده.

زیرا کلید حل بحرانهای جهان در فناوری اطلاعات نهفته است. لذا نگرانی های شغلی در این مورد کاملا بی اساس است.

فضا برای رشد IT بسیار فراهم است


◾️کرونا با تمام بلاهایی که بر سر اقتصاد و تولید و تجارت و بشریت آورده است بزرگترین فرصت برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور است. چه کسی فکرش را می کرد زمانی برسد که جلسات مجلس و هیات دولت بصورت مجازی برگزار شود و بخشنامه دورکاری در یک فاصله چند روزه ابلاغ شود؟

☑️در سال ۹۹ بواسطه شرایطی که کرونا بر کشور تحمیل کرده است فضا برای رشد IT بسیار فراهم است.

تحلیل حوادث سال 1398
تحلیل حوادث سال ۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *